Eesti mahekonverents 2019 "Vali mahetoit – hea sinule, hea loodusele!"

3. mail 2019 toimus Tallinna Lauluväljakul Eesti Toidumess - Sööma!  raames mahekonverents „Vali mahetoit – hea sinule, hea loodusele!“, mille peateemaks oli "Miks eelistada mahetoitu?".

Välisesineja Ewa Rembiałkowska Varssavi Põllumajandusülikoolist rääkis mahetoidu kvaliteedist ja mõjust tervisele.  Oma kogemusi mahetoidu tootmisel ja turustamisel jagasid tootjad, töötlejad ja turustajad.

Konverentsist võtsid osa  tarbijad, tootjad, töötlejad ja turustajad.

Konverentsi ettekannetega saab tutvuda siin:

Toit ja keskkond – Anne Luik, Eesti Maaülikool

Mahetoidu kvaliteet ja mõju tervisele – prof Ewa Rembiałkowska, Varssavi Põllumajandusülikool

Mahetoiduturu olukorrast – Merit Mikk, Mahepõllumajanduse Koostöökogu 

Kas klient tõesti ostab mahetoitu? – Katrin Bats, Rimi Eesti Food AS vastutustundliku ettevõtluse spetsialist

Eesti oma kuld – Babycool mahedad püreekuubikud – Kaia Sink, Saaregurmee OÜ

Maitsev amps ebavajaliku jampsita! – Margit Kimmel, Amoor OÜ

Mahepiimatooted Pajumäe talust – Viljar Veidenberg, Pajumäe Talu OÜ 

Konverentsi korraldas Eesti Maaülikool koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökogu ja Eesti Konverentsidega "Teadmussiirde pikaajaline programm mahepõllumajanduse tegevusvaldkonnas" raames, toetas Euroopa Liit.

Elen Peetsmann
EMÜ Mahekeskus

Loe lisaks: "Mahetootjad kasvatavad eksporti" (Maaelu, 16.05.2019)


EESTI MAHEKONVERENTS 2019 PILDIGALERII (KLIKKA pildil)

mahepilt_copy.jpg


EESTI MAHEKONVERENTS 2018 KOKKUVÕTE, VIDEO JA PILDIGALERII (KLIKKA pildil)

mahekonverents.png